© 2014

Neem direct contact op

06 443 608 94

  • School, samen besparen, scholen

Hoe werkt een bespaarbedrijf?

Het bespaarbedrijf (BB) geeft prestatiegaranties af voor de benodigde comfort en onderhoudsniveau op basis van de huidige exploitatiekosten van het vastgoed en eventuele renovatiebudget. Het bespaarbedrijf investeert in gebouwen om energie- en onderhoudskosten te besparen. Dat kan met regeltechniek, isolatie, zuinige verlichting, ventilatie, zonnepanelen en de keuze voor duurzamere bouwmaterialen.

Optimalisatie van energiegebruik en installaties in het gebouw en besparingsmaatregelen is de sleutel om 30% tot 50% energie te besparen.

Denk aan Isolatie, Verwarming, Verlichting, Ventilatie, Slimme meet- en Regel techniek,  Zonnepanelen etc. Op basis van het meest rendabele maatregelen-pakket wordt er per school een bespaarplan doorlopen. De scholen worden verbeterd niet alleen op het gebied van energie maar ook  binnenklimaat gaat er op vooruit.

 

 

 

Een bespaarbedrijf (BB) is consortium van bedrijven die samenwerkt in een stichting of een B.V. en verantwoordelijk is voor het comfort en binnenklimaat van de deelnemende scholen. Teslab helpt deze consortia om een energiebedrijf te organiseren en beheert deze voor scholenstichtingen.

 

Met de besparing op energie- en onderhoudskosten wordt de investering terugbetaald. Het is helaas niet economisch haalbaar om schoolgebouwen 100% energieneutraal te renoveren. 30-50% reductie is wel rendabel. De overige energie wordt groen ingekocht en gecompenseerd door het betrekken van de gebruikers, bijvoorbeeld aan de hand van een onderwijsproject met leerlingen.

Voordelen op een rij

Teslab is op zoek naar scholen die als eerste willen starten met een eigen bespaarbedrijf. Heeft uw school of stichting duurzaamheidsambities of hoge exploitatielasten? Meld uw school of stichting voor een pilotproject.

Energie besparen met een ESCo is maatwerk en iedere school is uniek. Wij kunnen voor u kosteloos een scan uitvoeren. U krijgt een beeld wat u kunt besparen op uw huidige energiekosten.

Teslab ondersteunt u in

de volgende diensten

Kostenraming, businessmodel

en financiering

Haalbaarheidsstudies

Energy Service Company (ESCo's)

Energiemonitoring en besparing

Aanbesteding en PPS

Duurzame energieconcepten

Ketensamenwerking

Dat doen we met kennis over energieoplossingen, het ontwerpen en de uitvoering van besparingsprojecten, beheer en financiering. Wij organiseren de samenwerking tussen de gebruikers en een consortium die het werk uitvoert.

Hoe besparen wij?

Onderwijs, slimmer, energie

Meten is weten en besparen

Allereerst gaan we monitoren hoe het gebouw wordt gebruikt en waar we de meeste rendabele besparing kunnen realiseren. Vaak valt er met het slimmer inregelen van bestaande techniek een besparing te realiseren van 10%. Op basis van de monitoring gaan we kijken welke maatregelen zichzelf in 10 jaar terugverdienen en stellen we en bespaarplan op. Deze kan bestaan uit deze maatregelen.

Aan welke maatregelen kun je denken?

Een bespaarbedrijf

We sluiten het project af met een bespaarwedstrijd en dagen de leerlingen uit om thuis energie te besparen.

Kinderen met de hoogste energiebesparing winnen een duurzame prijs. De bespaarde CO2 van alle leerlingen geldt dan als compensatie voor het resterende uitstoot van de school. Samen makken we de school CO-2 neutraal, het binnenklimaat gezonder en verbeteren we de leerprestaties!

Hoe werkt het onderwijsproject?

Het is helaas niet haalbaar om schoolgebouwen 100% energieneutraal te renoveren.

30-50% besparing is vaak wel rendabel. De overige energie wordt groen ingekocht maar naast de een bespaarbedrijf organiseren we schoolprojecten. Leerlingen krijgen les over duurzame energie.