© 2014

Neem direct contact op

06 443 608 94

  • School, samen besparen, scholen

Wij geloven in uw energie

Kosteloos energie besparen

Wij organiseren bespaarbedrijven die energie besparen bij maatschappelijk vastgoed. De bespaarbedrijven investeren in besparingsmaatregelen voor uw vastgoed en betrekken gebruikers om mee te besparen.

 

De investeringen betalen zich terug door een lagere energierekening en minder onderhoudskosten. We leren gebruikers zoals leerlingen ook thuis energie besparen en zo zorgen we samen voor minder CO2 uitstoot, betere leerprestaties door een gezonder binnenklimaat en dat kan kosteloos.

Teslab is een energie-adviesbureau. Wij geloven dat besparen op energie en onderhoudskosten kosteloos kan.

Kosteloos energiebesparing lijkt te mooi om waar te zijn. Kan dat wel? En wie betaalt de rekening?

Een bespaarbedrijf kan energieoplossingen financieren, realiseren en beheren. Dit bedrijf is een samenwerkingsverband tussen een bouw- en installatiebedrijven en de eindgebruiker, in de vorm van een B.V. of een stichting.

 

Het bespaarbedrijf investeert in maatregelen die energie- en onderhoudskosten van vastgoed verlaagt. Met de besparing op deze kosten wordt de investering terugbetaalt. Besparen is dan kosteloos althans, het gaat ten koste van een kolenmijn of het gas uit Groningen en Rusland en dat maakt het ook nog eens duurzaam.

Het is helaas niet haalbaar om schoolgebouwen 100% energieneutraal te renoveren.

30-50% besparing is vaak wel rendabel. De overige energie wordt groen ingekocht maar naast de een bespaarbedrijf organiseren we schoolprojecten. Leerlingen krijgen les over duurzame energie. We sluiten het project af met een bespaarwedstrijd en dagen de leerlingen uit om thuis energie te besparen.

 

Kinderen met de hoogste energiebesparing winnen een duurzame prijs. De bespaarde CO2 van alle leerlingen geldt dan als compensatie voor het resterende uitstoot van de school. Samen makken we de school CO-2 neutraal, het binnenklimaat gezonder en verbeteren we de leerprestaties!

Hoe werkt het onderwijsproject?

Voordelen op een rij