© 2014

Neem direct contact op

06 443 608 94

  • School, samen besparen, scholen

Gezonder 

Lager Energieverbruik

Gezonder binnenklimaat

Samen besparen, powerpeople

Slecht binnenklimaat leidt tot gezondheidsklachten. In 80% van de klaslokalen is de CO2-concentratie veel te hoog en kampen daarom met slechte luchtkwaliteit. Het ziekteverzuim van leerkrachten en leerlingen stijgt daardoor. Veel voorkomende problemen zijn te lage temperaturen en tochtklachten in de winter, te hoge temperaturen in de zomer wat vaak leidt tot nog hogere stookkosten omdat het raam open moet in de winter en de airco flink aan moet in de zomer. Het gaat daarnaast ten koste va de schoolprestaties van kinderen. 

Slecht binnenklimaat leidt tot gezondheidsklachten. In 80% van de klaslokalen is de CO2-concentratie veel te hoog, dit geldt als maatstaf voor de luchtkwaliteit op scholen. Het ziekteverzuim stijgt daardoor. Andere problemen zijn te lage temperaturen en tochtklachten in de winter daarnaast te hoge temperaturen in de zomer. Dit leidt tot nog hogere stookkosten omdat het raam open moet in de winter en de airco aan moet in de zomer. Een slecht binnenklimaat is niet alleen slecht voor de gezondheid, het gaat ten koste van de schoolprestaties van kinderen.

 

Maak nu direct een afspraak!

Het energieverbruik slecht geïsoleerde scholen is hoog. Dit gaat ten koste van het schoolbudget en heeft het onnodige bijdrage aan het broeikaseffect. Het loont dus om de energieprestatie van het schoolgebouw te verbeteren. Met een ESCo is de CO2-emissie van een school met 30%, en soms zelfs met meer dan 50%, te verminderen! Bovendien is het goed voor de gezondheid van de leerlingen een flinke verbetering.